Європу схвилювало прохання посадити Тимошенко на 7 років

Середа, 28 вересня 2011, 15:38

Єврокомісія стурбована пропозицією прокурора засудити екс-прем'єра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі.

Ця ситуація також буде обговорюватися на саміті Східного партнерства у Варшаві 29-30 вересня, заявила в середу в Брюсселі представник Єврокомісії Майа Кочьянчич.

"Ми дуже стурбовані запитом прокурора в суді щодо Юлії Тимошенко засудити її на 7 років. Розуміючи, що суд незабаром буде завершено, ми хочемо знову підкреслити українській владі необхідність поважати верховенство права, справедливий і незалежний судовий процес", - заявила Кочьянчич.

Представник ЄК знову заявила про "небезпеку виборчого використання судових мір".

"Ми підкреслюємо важливість гарантування максимальної прозорості розслідування, переслідування й суду. Ми вважаємо, що ці принципи особливо важливі в країні, з якої ми маємо намір поглиблювати відносини, які будуть побудовані на політичній асоціації", - підкреслила вона.

Кочьянчич також вважає, що це питання буде обговорюватися на саміті Східного партнерства. "Ми очікуємо, що буде неможливо уникнути цієї проблеми, - сказав представник ЄК.

Як повідомлялося, Генпрокуратура обвинувачує Тимошенко в перевищенні службових повноважень при укладенні "газових контрактів" із РФ в 2009 році й просить 7 років позбавлення волі.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування