Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще один свідок став на сторону Луценка

Четвер, 29 вересня 2011, 11:26

Свідок у справі Юрія Луценка Валерій Марецький заявляє, що його свідчення під час допиту у Генпрокуратурі були записані неточно.

Про це він повідомив під час судового слідства у четвер, 29 вересня.

За словами Марецького, його допитували декілька разів і допит міг тривати близько 4-х годин.

"Там дуже морально було важко", - сказав він.

Водночас, свідок зазначив, що "за плинністю часу" він міг не пам’ятати деталей і тоді, у 2010 році, і зараз.

Окрім того, відповідаючи на запитання захисника Олексія Баганця про те, чи стверджував свідок на допиті, що саме Луценко дав наказ влаштувати Леоніда Приступлюка і що за невиконання завдання Марецький міг бути звільнений з МВС, свідок відповів:

"Те, що це була вказівка Луценка, я не говорив. Це була вказівка мого керівництва – а ким вона була надана я не говорив", - сказав Марецький, старший оперуповноважений з особливих доручень департаменту розвідувально-розшукової діяльності МВС.

На запитання, у чому тоді полягала зацікавленість Луценка, про яку йдеться у свідченнях Марецького на допиті, свідок відповів: "Не знаю".

"Були питання, що, канєшно, мене напрягали (в прокуратурі). Хтось там міг дати вказівку – а як записали, я не знаю", - сказав Марецький.

"Це припущення. Я міг таке сказати, а міг і не сказати", - сказав Марецький, коментуючи протокол допиту в прокуратурі, в якому зафіксовано, що він нібито говорив про вказівку Луценка взяти на роботу в МВС Приступлюка.

У суді Марецький запевнив, що прийняття Приступлюка на роботу було законним: "В законодавчому полі порушень не було. Все було в рамках закону", - зауважив він.

Крім того, Марецький наголосив, що він не зазначав на допиті, ніби Луценко проводив чистку кадрів.

"Такого питання навіть не стояло", - сказав свідок.

Водночас, у протоколі допиту Марецького в Генпрокуратурі зазначено, що він говорив про "чистки кадрів" з приходом Луценка в МВС.

Луценко на це заявив: "Це четверте свідчення про фальсифікацію свідчень в Генпрокуратурі".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...