Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Луценка подали позов і вимагають із нього 1 мільйон

Четвер, 29 вересня 2011, 13:20

Чугуївський міський суд Харківської області поновив слухання у справах за позовами двох полковників міліції до екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Як повідомляє "Народна самооборона", слухання поновили 28 вересня.

Партія Луценка нагадує, що 1 жовтня 2010 року колишній заступник начальника Орджонікідзевського райвідділу міліції Харкова Володимир Салій і його колишній начальник Олег Соболєв (нині – начальник штабу ГУМВС в Харківській області) подали позови до Чугуївського міськсуду.

Вони вимагали відшкодування моральної шкоди, начебто заподіяної їм у результаті справи про тортури в міліції ("справи Світлани Поміляйко").

"Дві підозрювані нібито у крадіжці офісної техніки жінки піддалися справжнім тортурам у райвідділку міліції", - пише "Народна самооборона".

За словами цих жінок, у відділенні два молодих оперативники розвели їх по різних кабінетах і намагалися змусити зізнатися в крадіжці.

"Світлану Поміляйко били ногами, одягали на голову пакет. Її колезі Наталії, до всього іншого, плоскогубцями стискували соски, вимагаючи підписати "явку з повинною", - зазначає "Народна самооборона".

Справа про катування (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями – за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України) в Орджонікідзевському РВ Харкова, тягнулася 14 місяців.

Орджонікідзевська райпрокуратура закрила її за недостатністю доказів 4 лютого 2010 року.

"Народна самооборона" зазначає, що імена Салія і Соболєва позивачі у тій справі не називали.

Однак полковники подали позови з вимогою стягнути по 1 млн. 200 тис. грн.: кожен із них хоче отримати по 500 тис. грн. з екс-голови МВС Луценка, по 250 тис. грн. – з екс-начальника Харківської обласної міліції Развадовського, по 250 тис. грн. – із колишнього помічника міністра внутрішніх справ з прав людини в Харківській області Чумака, по 100 тис. грн. – з МВС та Харківського облуправління МВС. 

За словами позивачів, заяви Луценка, Чумака та Развадовського, зроблені ними в пресі під час розслідування справи Поміляйко, "завдали їм величезної моральної шкоди". 

"Народна самооборона" вважає, що позови Салія та Соболєва є спробою помститися за звільнення з посад.

Партія додає, що справу про катування в Орджонікідзевському РВ Харкова за скаргою Поміляйко та її адвоката 20 грудня 2010 року було направлено на додаткове розслідування. 

Між тим, за даними сайту "Тема", ГУ МВС у Харківській області "визнає свою провину, лише просить знизити суму позову до ГУМВС та МВС".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування