Тимошенко: помилування у Януковича не попрошу

Четвер, 29 вересня 2011, 19:29

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко запевняє, що ніколи не звернеться до президента Віктора Януковича з проханням помилувати її.

Про це вона заявила наприкінці свого виступу в дебатах в Печерському суді в четвер.

"У них є план: винести обвинувальний вирок, причому у першій і другій інстанціях, зірвати усі Європейські домовленості, а потім Янукович хоче звернутися з пропозицією про помилування, дорогі друзі", - розповіла екс-прем'єр.

"Але є маленька деталь: справа в тому, що він указ змінив і за помилуванням мусить звертатися той, проти кого винесений обвинувальний вирок", - уточнила Тимошенко.

"Так я хочу сказати, що ні за яких обставин, ніколи ні за яким помилуванням не звернусь. Тому що це для мене буде визнання диктатури в Україні", - підкреслила вона.

Тимошенко також нагадала, що знає про те, що суддя Родіон Кірєєв в будь-якому разі буде змушений винести обвинувальний вирок, "і це не аналітика, а інформація отримана напряму з адміністрації президента".

Однак Тимошенко висловила нерозуміння, яким чином суддя зможе це зробити на настільки бездоказовій базі.

"Колись був такий анекдот, коли командир літака виходить до пасажирів і каже: Наш літак обладнаний басейнами, гольф-клубами, казино і великими кінотеатрами, і зараз ми з усім цим хламом спробуємо злетіти. То я хочу сказати, як ви з усім цим хламом будете злітати, я не знаю", - заявила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування