Янукович не хоче в Європу, хоче бути в болоті - екс-прем'єр

Четвер, 29 вересня 2011, 19:47

Юлія Тимошенко вважає головною причиною процесу над нею наміри Віктора Януковича зірвати підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це вона сказала в ході судових дебатів в Печерському суді в четвер.

Тимошенко нагадала, що першою метою є наміри "зачистити" лави опозиціонерів для створення неконкурентної політичної арени, друга мета - перекласти на когось провину нинішньої влади стосовно підвищення житлово-комунальних тарифів.

"Третя мета - пояснити, чому він підписав Харківські угоди, чому він сьогодні здає ГТС, і чому він і завтра буде щось здавати", - заявила екс-прем'єр.

"І найголовніша його мета - незважаючи на свої декларації, Янукович робить все для того, щоб спровокувати країни ЄС зірвати угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі", - додала вона.

Тимошенко висловила думку, що при цьому Янукович можливо і не збирається вступати до Митного союзу, однак, розуміє, що з наближенням до демократичної євроспільноти він буде змушений зупинити владну корупцію.

"Йому просто треба залишатися у власному болоті і продовжувати безконтрольно споживати ресурси України", - уточнила екс-прем'єр.

Водночас, вона попросила присутніх в залі представників європейських установ не зривати підписання угоди про асоціацію, навіть якщо її не звільнять.

За словами Тимошенко, в разі не підписання угоди "покараний буде не Янукович, покараний буде кожен український громадянин".

"Я не хочу, щоб Януковичу зробили такий подарунок", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News