У ЄС кажуть, що справа Тимошенко не повинна закінчиться обвинуваченням

П'ятниця, 30 вересня 2011, 10:11

Справа Юлії Тимошенко не повинна "завершитися обвинувачувальним вироком і тюремним ув'язненням". 

Про це заявив комісар ЄС із питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле у Варшаві в четвер, пише "Комерсант-Україна".

Він також висловив надію, що після зустрічі представників ЄС із президентом Віктором Януковичем у Ялті українська влада знайде можливість для реабілітації Тимошенко.

"Він (президент) не дав нам жодних конкретних обіцянок про те, що вплине на судовий процес, і ніхто не очікував від нього таких обіцянок. Але він дав нам деякі інші сигнали, і ми сподіваємося, що він виконає свої обіцянки", - зазначив Фюле.

Він утримався від детального викладу того, що саме Янукович гарантував своїм європейським співрозмовникам, пояснивши, що в української влади є декілька правових шляхів виходу з нинішньої ситуації.

Фюле також зазначив, що запропонує Києву політичні преференції в обмін на демократизацію країни.

"Якщо наші партнери будуть проводити реформи, ми виконаємо наші обіцянки, із чим би вони не були зв'язані – з мобільністю (безвізовий режим), з торгівлею або з європейськими устремліннями", - заявив комісар.

Те, що в недалекому майбутньому ЄС може погодитися на натяк про європейську перспективу Києва, підтвердив і заступник прем'єр-міністра Великобританії Нік Клегг.

За його словами, Лондон не вважає асоціацію України і ЄС альтернативою повноцінному членству.

"Асоціація – це не глухий кут на шляху вашої європейської інтеграції", - заявив він, додавши, що тепер українській владі необхідно зробити "складний вибір", пов'язаний зі справою Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування