Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенко каже, що не може ходити: До мене ставляться, як до шматка м`яса

П'ятниця, 30 вересня 2011, 13:16

Колишнього т. в. о міністра оборони Валерія Іващенка привезли на засідання Печерського райсуду Києві, незважаючи на різке загострення запалення хребта.

На початку судового засідання, звертаючись до суду, Іващенко зазначив, що біль у хребті загострився три дні тому до такого стану, що він не може ані стояти, ані сидіти, про що є відповідний висновок лікарів.

"Я звертався до лікарів вчора, позавчора, лікар в СІЗО оглянув мене. Я вже три дні в лежачому стані перебуваю. Це я кажу не для того, щоб пожалітися, а реально боляче – такі речі симулювати неможливо, хто стикався з цим – знає", - наголосив Іващенко, попросивши суд у зв`язку з цим перенести засідання.

Водночас він повідомив, що, не дивлячись на такий стан, конвой заявив йому, що оскільки є заявка на доставку в судове засідання, то його "навіть на ношах доставлять".

"Я почуваю себе погано, мені що сидіти, що стояти - все одно боляче", - сказав Іващенко на репліку головуючого, що він може говорити, не підіймаючись, як йому зручно.

"Я хотів би привернути увагу - до мене ставляться, як до шматка м`яса з декількома кістками! У прокурора висновок медиків є. У мене та адвокатів його чомусь немає. Ви всі втрьох (судді), включаючи прокурорів, демонструєте до мене неповагу", - наголосив підсудний, повідомляє УНІАН.

При цьому Іващенко попросив суд прийняти рішення про перенесення засідання і негайно відвезти його до слідчого ізолятора.

"Якщо ви приймете рішення про перенесення засідання, прийміть рішення, щоб мене відразу доставили в СІЗО, щоб я не сидів тут до вечора, як завжди в минулі рази", - наголосив Іващенко.

У відповідь головуючий на судовому процесі суддя Сергій Вовк запевнив, що в разі перенесення засідання його відразу доставлять до СІЗО і помістять до медичної частини.

Також Вовк поінформував учасників процесу, що до суду надійшла інформація від керівництва СІЗО, що Іващенку до 14 жовтня забезпечать протезування зубів.

У свою чергу, адвокат Іващенка Борис Нечипоренко повідомив, що у четвер намагався у СІЗО зустрітися зі своїм підзахисним, але йому сказали, що того не можуть навіть вивести, оскільки "він лежить пластом, стиснувши зуби".

Разом з тим, представники прокуратури зауважили, що не заперечують про перенесення судового засідання.

Таким чином, заслухавши думки сторін - учасниць процесу, суд прийняв рішення відкласти продовження розгляду справи на 14.00 27 жовтня.

Як відомо, проти Іващенка кримінальну справу за підозрою у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації ДП МОУ "Феодосійський судномеханічний завод".

Щодо нього було обрано запобіжний захід – взяття під варту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...