Українського правозахисника видворили з Білорусі

П'ятниця, 30 вересня 2011, 16:03

Білоруські власті відмовили в перетині кордону українському правозахиснику Володимиру Сеньку.

Представник Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі не зміг в'їхати до Білорусі потягом "Київ-Мінськ", повідомляється на сайті комітету.

При перевірці документів під час проходження прикордонного контролю виявилося, що його прізвище перебуває у базі даних прикордонної служби з позначкою "в'їзд небажаний або заборонений".

Підстави, за якими громадянину Україні був заборонений в'їзд, прикордонники назвати не змогли. В результаті Володимира висадили з потяга.

За словами помічника начальника Гомельського прикордонного загону майора Юкрейка, з яким вночі зв'язалися по телефону представники організацій-учасників Комітету, Володимиру закрито в'їзд в Республіку Білорусь.

Він же повідомив, що першим потягом, який проходить через прикордонну заставу, Володимир буде відправлений назад в Україну.

На даний момент Володимир вже знаходиться на території України. За його словами, після того, як його висадили з поїзда та доставили у відділення прикордонної застави, він очікував видворення протягом 3-х годин.

Весь цей час його документи були у прикордонників, а коли їх повернули, на останній сторінці свого паспорта громадянина України він виявив штамп про заборону на в'їзд, на якому не вказана ні дата заборони, ні країна, в яку заборонений в'їзд.

Правозахисник був змушений придбати зворотний квиток до Чернігова на електропоїзді за свій рахунок.

Володимир став вже 12-м представником Комітету міжнародного контролю, якому заборонений в'їзд на територію Білорусі у зв'язку з його правозахисною діяльністю.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування