Українська труба Росію не цікавить - посол

П'ятниця, 30 вересня 2011, 18:27

Росiя зацiкавлена в будiвництвi нових трубопроводiв, а участь у модернiзацiї української газотранспортної системи для неї не є прiоритетною.

Про це сказав посол Росії в Українi Михайло Зурабов в Києвi в четвер.

"Нам вигiдно будувати трубопровiд. Ви це розумiєте? Новий трубопровiд - це додатковий метал, це додатковi потужностi пiдряднi, це додаткова труба. Нас ця труба в Українi просто не цiкавить тому, що це уречевлена праця", - констатував вiн.

Зурабов наголосив, що будiвництво нових газопроводiв дасть змогу Росiї завантажити власну промисловiсть i збiльшити ВВП.

На його думку, пiсля пiдвищення ставки транзиту газу через Україну будiвництво нових газопроводiв для Росiї стало економiчно вигiдним.

"Скiльки я цей сигнал направляю нашим українським партнерам, вони чомусь думають "нiчого, вихiд буде знайдено". Вихiд буде знайдено. Щодо української ГТС його знайдено вже. Його просто немає", - сказав посол Росії.

Крiм того, Зурабов вiдзначив низку iнших проблем українсько-росiйських вiдносин.

"Двостороннє економiчне спiвробiтництво на сьогоднi мiж РФ i Україною менi нi про що не говорить. Тому що це лише слiдовi ефекти вiд тiєї системи вiдносин, зокрема, яку було створено ще за радянських часiв", - наголосив вiн.

Посол, зокрема, вказав на проблеми в українсько-росiйськiй кооперацiї у сферi авiапрому.

Вiн наголосив, що створене спiльне пiдприємство може виконувати лише пiсляпродажне обслуговування лiтакiв i координувати закупiвлю комплектуючих у третiх країн.

"Коли ми говоримо про "Антонов", ми здiйснимо його оцiнювання, ми його акцiонуємо, виведемо, а потiм спiввiднесемо з тим активом, який Росiя пропонує. Але 50% на 50% - нецiкаво", - сказав вiн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...