Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя не повинен враховувати критику щодо Тимошенко - МЗС

П'ятниця, 30 вересня 2011, 21:48

Суддя у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко Родіон Кірєєв не зобов’язаний враховувати думки європейців щодо судового процесу над нею.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Волошин в ефірі 5 каналу, підсумовуючи самміт Східного партнерства у Варшаві.

"Ключове, що всі розуміють, що Україна дійсно дуже рішуче стукає в двері ЄС, дійсно проводячи внутрішні зміни. Вимагає перспективи членства, вимагає, вже сьогодні, створення зони вільної торгівлі і відносин асоціації в політичній сфері", - зазначив він.

При цьому коментуючи факт того, що найвищі посадові особи Євросоюзу передали президенту Віктору Януковичу свою стурбованість долею Юлії Тимошенко, дипломат заявив: "Суддя, згідно з українськими законами, не зобов'язаний враховувати чиюсь політичну думку, в тому числі і зарубіжних партнерів".

При цьому Волошин нагадав, що Тимошенко сама закликає Європу парафувати угоду про асоціацію і завершити переговори незалежно ні від чого.

"Ми вважаємо, що це абсолютно правильна позиція людини, яка претендує на те, щоб бути патріотом своєї країни", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування