Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко каже, що брат Литвина не пустив його за кордон

Середа, 7 вересня 2011, 15:57

Микола Мельниченко заявляє, що його не випустили з України до Польщі, посилаючись на рішення Генпрокуратури.

Як повідомляє сайт Мельниченка, 7 серпня прикордонна служба Мостицького прикордонного загону зупинила його при перетині Краковецького посту.

Мельниченко повідомляє, що він був офіційно запрошений для виступу на ХХІ Економічний форум в Криниці-Здруй (Польща), де він мав 8 вересня виступити з доповіддю "про стан корупції в Україні, а також роль Кучми, Ющенка та Януковича в боротьбі із нею".

"Як мені вдалося з’ясувати, нібито постанови Генеральної прокуратури України від 26 серпня 2011 року, на яку посилаються прикордонники, не існує", - заявляє Мельниченко.

"Разом з тим, у мене є офіційне підтвердження ГПУ, датоване також 26 серпням 2011 року, що ГПУ не розслідує кримінальну справу щодо мене, тому жодних постанов воно процесуально не може виносити, а кримінальна справа, поновлена суддею Кірєєвим ще 7 серпня 2011 року, була передана в Службу безпеки України", - зазначає він.

"Тож є всі підстави вважати, що недопущення мене з доповіддю на міжнародний Економічний форум є однозначно підрив в очах світової спільноти довіри до намірів президента Януковича у боротьбі із корупцією", - переконаний Мельниченко.

Він просить президента Віктора Януковича "особисто втрутитися в дане питання".

"Я ще 2 вересня 2011 року звернувся із офіційною заявою на ім’я голови СБУ Хорошковського, в якій я попередив про провокації, що готуються проти України. Прошу Вас, Вікторе Федоровичу, ознайомитися із моєю заявою", - заявив Мельниченко.

"На моє глибоке переконання, це – робота голови Верховної Ради (Володимира) Литвина для того, щоб мою доповідь не почули європейці. Але я зроблю все, щоб моя доповідь пролунала на Європейському форумі у передбачений програмою час", - заявив екс-майор Держохорони, нині лідер політичного руху "Українська люстрація".

Сайт Мельниченка нагадує, що Державну прикордонну службу України осолює рідний брат спікера Володимира Литвина - Микола.

За даними Мельниченка, на форумі в Криниці-Здруй будуть президент Європарламенту Єжи Бузек, екс-президент Польщі Олександр Квасневський, віце-прем’єр України Андрій Клюєв, президент Грузії Михайло Саакашвілі, екс-президент України Віктор Ющенко, прокурор США Богдан Витвицький та інші політичні діячі світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування