Москва залишила Чорноморський флот без підтримки

Четвер, 8 вересня 2011, 10:36

Московська міська дума, затвердивши поправки до бюджету міста на 2011 рік, анулювала кошторис фінансування Чорноморського флоту.

Про це пише російський "Комерсант".

Поправки до московського бюджету на 2011 рік, ухвалені в середу одразу в трьох читаннях, передбачають, зокрема, скорочення витрат на статті, успадковані ще від Юрія Лужкова.

Так, було запропоновано анулювати фінансування програми шефства Москви над військово-морським флотом (ВМФ) РФ на 2010-2012 роки.

Виконавець програми, фонд "Москва - Севастополь", втратив усі 70,6 млн руб., раніше виділених у бюджеті на 2011 рік.

Лужков надавав допомогу Чорноморському флоту з 1994 року, коли з його ініціативи був створений фонд "Москва - Севастополь". У декларованих цілях створення цієї структури значилося збереження Чорноморського флоту після розпаду СРСР.

Із 2004 року уряд Москви регулярно ухвалював 3-річні цільові програми виділення субсидій фонду. Кошти спрямовувалися на ремонт казарм, будівництво шкіл у Севастополі для дітей моряків, виплату зарплат учителям.

На засіданні 7 вересня голова московського департаменту фінансів Віра Чистова пояснила, що кошти на програму "витрачалися неефективно" і виділялися "за дуже кривою схемою".

Чистова також висловила сподівання, що у Міноборони "достатньо коштів, щоб підтримувати своїх військовослужбовців у Севастополі".

Раніше з закликом припинити фінансування фонду "Москва - Севастополь" до мерії російської столиці звернулася Контрольно-рахункова палата Москви.

З анулюванням цієї статті бюджету мер Москви Сергій Собянін продовжив кампанію з викорінення спадщини Лужкова, пише газета.

Джерело "Комерсанта" у центральному апараті Міноборони РФ уважає, що відсутність підтримки "буде завдавати військовим більше клопотів".

Співрозмовник газети в штабі Чорноморського флоту ВМФ РФ шкодує про анулювання бюджету, пояснюючи, що, хоча "допомога надавалася й не така вже величезна, її буде не вистачати – насамперед, ветеранам і родинам військовослужбовців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News