Могильов назвав сльозогінний газ для демонстрантів "гуманними методами"

П'ятниця, 9 вересня 2011, 11:16

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає, що міліція діяла "гуманно і толерантно" під час акції опозиції на День незалежності.

Про це він заявив у парламенті, відповідаючи на питання БЮТівця Володимира Філенка, на якій підставі 24 серпня міліція перекрила вулицю Володимирську і застосовувала силу до демонстрантів.

"Я привезу сюди фільм і покажу ті обличчя мирних людей, покажу обличчя демократії, і ви подивитеся, хто там що робив!", - обурився Могильов.

"А якщо за ці протиправні дії комусь доведеться відповідати, то так і буде. Тому що треба в державі порядок мати, щоб всі виконували закони, і ви будете їх виконувати!", - додав він.

Могильов також стверджує, що, згідно з рішенням Київміськдержадміністрації, 24 серпня "проводилися планові затверджені заходи на Михайлівській, Софійській площах і на Хрещатику".

"Окремі громадяни пропонували рухатися від парку Шевченка до вулиці Володимирської, яка переходить у ті площі, які я назвав, а далі – на Хрещатик і до адміністрації президента. З тією метою, щоб ці колони людей не вперлися у масові заходи, які там проводилися, було ухвалено рішення про перекриття вулиці Володимирської", - зазначив він.

"Далі рухатися було не можна, це могло призвести до бійок і кровопролиття", - додав міністр.

За його словами, судові виконавці заздалегідь попередили опозицію про те, що "треба обмежитися мітингом у парку Шевченка" і про перекриття вулиці Володимирської.

"Окремі буйні голови стали закликати рухатися стрункими колонами, громлячи всіх і вся, що й почали робити. Тому ці протиправні дії міліція присікла, при цьому проявивши гуманізм і не застосовуючи активних дій", - заявив Могильов.

"Шановні товариші, які тут розповідають про європейський вибір країни, подивіться, як діє поліція в Англії, Іспанії, Німеччині і так далі. Ще раз повторюю - ми проявили гуманізм і діяли дуже толерантно", - додав він.

Як відомо, під час святкування Дня незалежності відбулися сутички між працівниками міліції і учасниками опозиційного мітингу, які намагалися пройти на Хрещатик і Банкову.

При цьому "Беркутівці" застосували до демонстрантів сльозогінний газ, який спочатку у міліції назвали "засобом особистої гігієни".

Після сутичок низка депутатів від опозиції побували на допитах у міліції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News