Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Філарет підтримав Януковича у газовій війні з Росією

П'ятниця, 9 вересня 2011, 16:44

Голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет висловлює підтримку президенту Віктору Януковичу у вирішенні газового конфлікту з Росією.

Про це йдеться у листі Філарета до Януковича.

"Вважаю за необхідне від себе особисто і від УПЦ КП морально підтримати ваші зусилля, спрямовані на захист інтересів українського народу і встановлення справді партнерських відносин з Росією на основі рівності та взаємної поваги між нашими державами", - сказано у ньому.

На думку Філарета, "саме відсутність такої рівності, ставлення до України з боку російських можновладців, як до "молодшого брата", прагнення в будь-який спосіб позбавити" Україну реальної незалежності "та знову перетворити її на підлеглу Москві територію, є головними причинами постійного ускладнення відносин між нашими країнами".

"З одного боку, "газове питання", як господарське, нібито не має стосуватися церкви. Але з іншого боку в ньому, як у дзеркалі, відображається вся російська політика щодо України, метою якої є зробити нас у всіх головних питаннях залежними від волі Москви", - зазначив Філарет.

"На словах ми чуємо запевнення у "дружбі", "братерстві", "стратегічному партнерстві", "духовній єдності". А на ділі бачимо, що російське керівництво діє щодо України за формулою: "ви нам дайте все і негайно, а ми вам щось колись можливо і дамо". Хіба це – дружба і партнерство? Хіба так виявляють рівноправність та взаємну повагу?", - спитав він.

На думку голови УПЦ КП, такі дії російського керівництва "є несправедливими, лукавими й неправдивими, а тому порушують моральний закон".

При цьому Філарет також згадав, що Київський Патріархат "майже двадцять років на собі відчуває особливе "дружнє ставлення Москви" до України".

"Московська Патріархія робить все для того, щоби ізолювати нашу Церкву від спілкування зі Вселенським Православ’ям, зруйнувати її, повернути під свою владу", - зазначив він.

"Ми молимося, щоби Господь дав вам сили й мудрість відстояти суверенітет та незалежність України від зазіхань "добрих сусідів", які хочуть задушити нас у "братніх обіймах". До молитви за це закликаємо і всіх віруючих", - написав також Філарет.

Як відомо, предстоятель Української православної Церкви МП Володимир у п’ятницю написав листа до президента Віктора Януковича, у якому просить не підвищувати церкві комунальні платежі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування