Луценка залишили за ґратами. Він вбачає "розправу"

Понеділок, 10 жовтня 2011, 10:26

Екс-міністр Юрій Луценко вважає, що його справу мали б закрити ще на минулому засіданні.

Про це він повідомив у суді, обґрунтовуючи клопотання захисту про зміну запобіжного заходу.

"Якби у нас був незалежний суд, ще з минулого засідання справа проти Луценка мала б стати справою проти прокуратури, яка таким чином збирає докази, щоб вчинити політичну розправу над Луценком", - зазначив він.

На думку підсудного, справа фактично розвалилась, адже жоден зі свідків ще не підтримав сторону обвинувачення.

Луценко наголосив, що під час судового слідства вже було допитано дев'ять свідків, вісім із яких зазначили, що їхні свідчення були сфальсифіковані Генпрокуратурою, а дев'ятий повідомив, що не мав що сказати ані на досудовому, ані на судовому слідстві.

"Все, що вони написали в ось цій макулатурі на тисячу сторінок під назвою "Обвинувальний висновок", не підтвердилось жодним свідком обвинувачення", - підкреслив Луценко.

Також Луценко вважає, що обґрунтування його утримання під вартою суперечить нормам як українського, так і міжнародного права.

Як відомо, причинами утримання Луценка під вартою були відмова давати свідчення Генпрокуратурі, невизнання своєї вини та спілкування з пресою.

"Букет обвинувачень є показовим для держави, в якій править Янукович. Той Янукович, який все йде і йде в Європи", - сказав Луценко.

Окрім того, підсудний помітив, що прокурори вписали більшу кількість свідків, ніж є насправді.

"Наші "дятли" деякі прізвища написали двічі… Вони не додумались, що слово "Мельник" двічі – це один і той самий свідок", - зауважив він, додавши, що з боку обвинувачення залишилось допитати 137 свідків.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", суд не задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу через відсутність підстав. Суддя Сергій Вовк підкреслив, що рішення оскарженню не підлягає.

Наразі суд перейшов до допиту свідка Володимира Шаповала, який з вересня 2003 року по січень 2007-го обіймав посаду керівника апарату міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News