Міліція відправляє під суд над Тимошенко поки 100 людей

Понеділок, 10 жовтня 2011, 15:55

У столичній міліції допускають можливість напруження обстановки біля Печерського райсуду і всередині будівлі у вівторок під час оголошення вироку Юлії Тимошенко.

Як повідомили у відділі зі зв'язків із громадськістю ГУ МВС у Києві, "не виключено, виникнуть деякі ускладнення при охороні громадського порядку", зокрема, якщо депутати пройдуть усередину будівлі, порушивши постанову судді Родіона Кірєєва.

У відомстві зазначили, що, як і щодня, прихильники Тимошенко подали заявку в КМДА на участь у акції біля Печерського суду 11 жовтня 35 тисяч осіб, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

У свою чергу, противники екс-прем’єра – представники громадської організації "Загальновійськовий союз України" подали заявку на проведення акції за участю 200 осіб.

Однак враховуючи, що насправді в обох акціях зазвичай беруть участь у цілому до 200 людей, охорону порядку біля будівлі суду будуть забезпечувати 100 співробітників міліції, ще 30 співробітників судової міліції "Грифон" – у приміщенні суду.

При цьому в управлінні додали, що кількість міліціонерів буде збільшена, якщо людей біля суду стане більше.

Днями партія "Батьківщина" закликала усіх небайдужих громадян прийти у вівторок, 11 жовтня, до Печерського райсуду Києва.

Ще раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що якщо опозиція перестане анонсувати численні акції, то міліціонерів біля суду буде менше.

"Тут так звані опозиціонери кожного дня подають заявку, що там (під Печерським судом) будуть 30, 50 або навіть 70 тисяч. Я повинен, враховуючи вашу заявку, виставляти відповідну кількість міліції. А їх приходить 100-200, а я виставляю стільки людей", - сказав він.

"Якщо ви перестанете збирати людей, раніше засуджених (для участі в акціях)... то міліції буде менше в державі, і вона буде виконувати свої обов'язки з охорони громадського порядку", - заявив Могильов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування