Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам запропонують вищий бар'єр

Понеділок, 10 жовтня 2011, 17:51

6 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту запровадити змішану мажоритарно-пропорційну виборчу систему на виборах Ради і підвищити прохідний бар'єр з 3 до 5%.

Про це йдеться в законопроекті 9265-1 "Про вибори народних депутатів України", зареєстрованому в Раді 10 жовтня, повідомляє Обком на Українські новини.

Як повідомив один з авторів Володимир Олійник, проект передбачає змішану систему виборів, заборону на участь у виборах блокам.

"Також він містить положення про 5% бар'єр", – сказав він.

При цьому Олійник відзначив, що питання про рівень прохідного бар'єра вимагає дискусії в парламенті.

Він підкреслив, що це саме той законопроект, який розроблявся робочою групою по удосконаленню виборчого законодавства при президенті на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем і був відправлений на висновок Венеціанській комісії.

"Президент, коли збирав лідерів фракцій, сказав, що хотів би бачити погоджену позицію представників усіх фракцій, і передав право законодавчої ініціативи по цьому законопроекту депутатам", – сказав Олійник.

Парламентарій не виключив, що Рада може розглянути цей законопроект у першому читанні наступного пленарного тижня (18-21 жовтня).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування