Томенко оголосив план дій опозиції

Вівторок, 11 жовтня 2011, 10:36

Опозиція оскаржуватиме вирок Юлії Тимошенко в українських судах та Європейському суді з прав людини, а також апелюватиме до людей.

Про це журналістам біля Печерського райсуду заявив віце-спікер, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко, повідомляє прес-служба партії.

"Цілком очевидно, що суд "заряджений" на винесення вироку, тому в нас залишається кілька варіантів для дій", - сказав він.

"Варіант парламентський: ми реєструємо спільні поправки від опозиції і вимагаємо ліквідації цих статей (статті 364, 365 Кримінального кодексу, які інкримінують Тимошенко)", - повідомив Томенко.

"Ми також будемо оскаржувати вирок в українських та європейських судах і в залежності від ситуації будемо звертатися до людей, щоб вони допомогли у боротьбі", - наголосив він.

Томенко також підкреслив, що зараз головне не допустити конфліктів під судом.

"Наше завдання не допустити таких провокацій, щоб влада ще не додумалася ввести надзвичайний стан. Коли під судом кілька тисяч омонівців – це означає, що влада боїться, робить все, щоб заборонити будь-які мирні зібрання, страйки чи акції протесту", - підкреслив політик.

Крім того, Томенко зазначив, що соціологічні дослідження свідчать про те, що переважна більшість громадян в Україні вважає суд над Тимошенко необ’єктивним, упередженим, залежним від влади, і "більшість людей вважає, що проведення виборів без Тимошенко, Луценка - це недемократичні вибори. Це апріорі нелегітимні вибори".

"Якщо ми не добиваємося участі Тимошенко і Луценка у виборах, то ми будемо робити все, щоб опозиція не брала участі у таких виборах і зривала такі вибори до моменту участі у них опозиції", - підкреслив він.

Водночас, згідно з опитуванням, проведеним "Українським демократичним колом" на замовлення Інституту політики, більшість громадян України (53,5%) сприймає суд над Тимошенко як переслідування опозиційного політика.

При цьому 35,8% вважають, що звинувачення Тимошенко є законними. Не змогли визначитись 10,7%.

Також більшість українців (53,3%) вважає, що суд не був справедливим, об’єктивним і неупередженим. 30,7% опитаних вважають його таким, а 16% не змогли визначитись.

Опитування проводилося 1 – 7 жовтня 2011 року. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років і старше. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ±2,9%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування