Для Росії вирок Тимошенко – не аргумент

Вівторок, 11 жовтня 2011, 15:20

Вирок екс-прем`єр-міністру Юлії Тимошенко не дає Києву ніяких аргументів у дискусіях з Росією щодо газу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це віце-спікер Держдуми РФ, президент Російського газового товариства Валерій Язєв сказав журналістам у Москві.

Він зазначив, що винесений вирок є "несподівано строгим і незвичним".

"З іншого боку, це рішення жодною мірою не може бути аргументом у наших дискусіях щодо ціни на газ", - підкреслив Язєв.

"На мій погляд, контракт справедливий, цілком обгрунтований економічно і концептуально, його треба виконувати. Ніяких підстав для його перегляду немає, на мій погляд", - зазначив він.

За його словами, в даному випадку йдеться про "внутрішньополітичні і внутрішньосудові справи України", в які він "жодною мірою не має права втручатися, оскільки це справи суверенної держави".

"Але якщо говорити про російсько-українську газову співпрацю, то це (вирок) не може бути якимось аргументом у наших дискусіях на користь України", - підтвердив він.

За його словами, влада України спробує використовувати це рішення у переговорах з Москвою.

"Звичайно, сказавши "а", можливо, українська сторона говоритиме і "б": раз засудили за неправильні договори - давайте їх переглядати", - додав він.

При цьому він висловив думку, що це рішення ускладнить відносини України з ЄС.

"Наскільки я знаю, Євросоюз схильний розглядати це як політичну розправу, тому для України, яка вступила і в енергетичне співтовариство, і бере участь в євроінтеграційних процесах, мабуть, це ускладнить переговорну позицію", - вважає Язєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News