Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія захищає Тимошенко як агента впливу - дипломат

Вівторок, 11 жовтня 2011, 18:15

Російська сторона настільки активно захищає засуджену до 7 років позбавлення волі екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, як захищають агентів впливу.

Таку думку висловило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в українських дипломатичних колах.

"Не може не звертати на себе уваги те, як Росія другий раз підряд радикально захищає Тимошенко. Так захищають тільки агентів впливу", - заявив співрозмовник.

"Нагадаємо, що це не ті люди, що постійно працюють на іноземний уряд, а ті, хто в "годину ікс" роблять те, що іноземному урядові потрібно. Саме так, мабуть, Юлія Володимирівна вчинила 19 січня 2009 року (під час підписання газових контрактів з Російською Федерацією)", - відзначило джерело.

Коментуючи заяву прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна відносно  Тимошенко, співрозмовник агентства відзначив, що "Володимир Володимирович, як ніхто, професійно знає, що таке агент впливу".

"Можна поважати те, як Росія відстоює свої інтереси в газовій сфері, однак українські інтереси в цій сфері, на жаль, не збігаються з російськими", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Путін заявив, що не дуже розуміє, за що Тимошенко засуджена на 7 років, і підкреслив, що ставити під сумнів комплекс досягнутих за підсумками переговорів з нею газових домовленостей між Росією й Україною небезпечно і контрпродуктивно.

"Сім років - цифра така... Сама по собі цифра - гарна. Я, щоправда, не дуже розумію, за що їй дали ці сім років", - сказав російської прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування