Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Freedom House: в Україні настав кінець "відкритої" політики

Вівторок, 11 жовтня 2011, 21:27

Засудження екс-прем’єра Юлії Тимошенко до семи років ув’язнення має викликати занепокоєння на Заході, бо свідчить про кінець "відкритої" політики в Україні.

Таку думку озвучив науковий директор недержавної дослідницької організації Freedom House Крістофер Волкер в інтерв’ю "Радіо "Свобода".

"Ця справа вже впродовж довгого часу викликає занепокоєння з багатьох причин, бо справа Тимошенко не розглядається ізольовано", - заявив він.

Волкер нагадав, що Freedom House у своєму останньому звіті, а також у спеціальному звіті "Б’ючи на сполох", який підготував президент організації Дейвід Кремер, траєкторія багатьох трендів в Україні була негативною.

"Тож ця справа є ще однією ключовою подією в цій низці подій. На фундаментальному рівні вона свідчить про те, що політика в країні більше не проводиться відкрито і нормально. На нашу думку, вона має підняти рівень занепокоєння у всіх, хто спостерігає за подіями в Україні з боку США та Європейського Союзу", - заявив він.

Як відомо, у квітні цього року Freedom House оприлюднив спеціальний звіт під назвою "Б’ючи на сполох: на захист демократії в Україні".

Автори звіту висловлювали занепокоєння концентрацією влади в руках президента Віктора Януковича та рухом влади в бік авторитаризму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування