Грищенка попередили, чим загрожує засудження Тимошенко

Середа, 12 жовтня 2011, 13:49

Україна повинна прискорити реформу системи правосуддя й Кримінального кодексу у зв'язку з вироком Юлії Тимошенко.

Про це міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает сказав на зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

За словами Паета, вирок Тимошенко "був зустрітий у Європейському Союзі з розчаруванням", повідомляє сайт МЗС Естонії.

"Україна є дуже важливим партнером для Європейського Союзу. Естонія завжди підтримувала європейську інтеграцію України, але засудження Тимошенко може вплинути на співробітництво між ЄС і Україною", - додав він.

Крім того, у зв'язку з вироком Тимошенко Міністерство закордонних справ Естонії виступило з офіційною заявою.

У заяві міністра Паета сказано, що судовий процес над Тимошенко показав, що реформи з приведення правової системи й Кримінального кодексу України у відповідність із правовими нормами ЄС не здійснені повною мірою.

"Щоб уникнути повторення таких ситуацій у майбутньому, Україні необхідно продовжити реформування своєї правової системи. Ми готові допомогти Україні впровадити в життя необхідні зміни, поділитися своїм досвідом реформ, а також проконсультувати, як побудувати життєздатну демократію, що ґрунтується на верховенстві права й повазі до прав людини", - сказав міністр.

Як відомо, з різкими заявами у зв'язку з арештом Тимошенко виступили Європейський Союз, Білий дім, Міністерство закордонних справ Німеччини, Чехії й інших держав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування