У МВС говорять, що навколо суду над Тимошенко снайперів не було

Середа, 12 жовтня 2011, 14:33

У МВС спростовують інформацію про залучення снайперів до охорони порядку навколо Печерського райсуду Києва під час оголошення вироку Юлії Тимошенко.

"Учора жоден снайпер не залучався", - сказав начальник управління зі зв'язків із громадськістю ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У цьому зв’язку він припустив, що на дахах будинків біля суду були фотокореспонденти, які хотіли зробити панорамний знімок подій, які відбувалися біля будівлі Печерського райсуду.

Поліщук також повідомив, що у вівторок до охорони громадського порядку на Хрещатику було залучено близько 1 тисячі 100 правоохоронців.

Він також визнав, що у зв’язку з повідомленням прес-служби СБУ про можливі теракти була збільшена кількість правоохоронців.

"Повідомлення про загрозу терористичного акту поширила прес-служба СБУ і, звісно, ми мали до цього дослухатися й збільшити кількість людей", - сказав Поліщук.

На запитання, чи були підстави в київської міліції вдатися до додаткових засобів для забезпечення безпеки судді Печерського райсуду Родіона Кірєєва, Поліщук відповів, що це питання треба задавати "більш компетентним органам".

Він також підкреслив, що не було якихось повідомлень про те, що працівники міліції отримали серйозні травми під час подій 11 жовтня.

За його словами, у лікарню потрапила дівчина з табору опозиції, 1987 року народження, яка отримали забиття хребта в результаті падіння зі сходів поряд зі сценою "Батьківщини".

"Інших повідомлень про тілесні ушкодження як учасників, так і правоохоронців, які охороняли громадський порядок, не надходило", - сказав Поліщук.

За його словами, під час подій вівторка водомети не застосовувалися.

На уточнююче запитання журналістів про те, що водомети бачили на бульварі Лесі Українки, і це зафіксували деякі ЗМІ, Поліщук відповів: "Ці водомети перебувають на балансі внутрішніх військ і їх пересування я не контролюю, і керівництво київської міліції тим більше".

Як повідомлялося, під час оголошення вироку Тимошенко біля Печерського райсуду сталися сутички й бійки між прихильниками екс-прем'єра і правоохоронцями, 7 людей були затримані.