"Беркут" перекрив підходи до суду над Тимошенко. Вона вже там

Вівторок, 11 жовтня 2011, 08:26

Представники правоохоронних органів перекрили столичну вулицю Хрещатик на підступах до Печерського райсуду, де зачитуватимуть вирок Юлії Тимошенко.

Журналісти, яким рішенням суду дозволено висвітлювати процес, станом на 7:50 уже не могли потрапити не те, що до будівлі суду, а навіть до внутрішнього двору.

Така ж ситуація відбувається у сусідній підворотні, через яку до подвір’я суду намагаються потрапити народні депутати та представники преси, повідомляє кореспондент "Української правди".

Працівники "Беркуту" повністю заблокували підворотню, весь час викликаються додаткові наряди, що не дозволяє нікому потрапити всередину.

Правоохоронці мотивують свої дії тим, що і в залі суду, і на подвір’ї вже немає вільного місця – і потрапити туди змогли тільки ті, хто "займав чергу з 12 години ночі".

Юлію Тимошенко привезли до суду о 7:45, повідомляє УНІАН. Вже на той час там збиралися її прихильники. .

О 9.00 суддя Родіон Кірєєв почне зачитувати вирок у справі щодо перевищення екс-прем’єром Тимошенко повноважень під час укладення газових контрактів із Росією у 2009 році.

Міліція посилила охорону Печерського райсуду у зв'язку з заявами про можливі теракти, повідомив начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Володимир.

"У зв'язку з тим подіями, про які писали ЗМІ, зараз біля суду, враховуючи і автобуси, десь близько 1000 міліціонерів", - сказав він "Українським новинам".

Станом на 7:40 біля суду зібралося близько 200 прихильників Тимошенко та близько 200 її противників.

Крім наметів, встановлених раніше на вулиці Хрещатик біля суду, на ранок вівторка на протилежному боці Хрещатика встановлено також близько 18 наметів прихильників та огороджене наметове містечко противників.

Вздовж вулиць Хрещатик та Богдана Хмельницького стоять численні автобуси міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News