Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС дивно, що ЄС пов'язав асоціацію з Тимошенко

Середа, 12 жовтня 2011, 16:15

Міністерство закордонних справ назвало дивною позицію ЄC за згодою про асоціацію з Україною в контексті справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передають Українські новини.

"Ми говоримо про угоду, яка визначає вектор. Нічого особливого ми не одержуємо, тому перетворювати це в елемент якогось торгу - цей ваш політик нам подобається, тому він не повинен відповідати за свої дії на посаді чиновника - це абсолютно дивна позиція", - сказав він.

При цьому Волошин назвав очікуваною реакцію світової громадськості на вирок Тимошенко, але, за його словами, цей процес не повинен впливати на укладення угоди про асоціацію.

"Угода про асоціацію не стане манною небесною, вона не принесе загального щастя, ми беремо на себе величезні зобов'язання, особливо в контексті зони вільної торгівлі", - сказав він.

Волошин також підкреслив, що угода має бути підписана й має вступити в силу.

Також він заявив, що Янукович поїде в Брюссель відразу ж після того, як завершиться основна частина переговорів щодо Угоди про асоціацію.

"Офіційно дату 20 жовтня ніхто не називав. Ми готуємо візит і зацікавлені в тому, щоб він відбувся якомога швидше. Але все залежить від динаміки переговорного процесу за Угодою про Асоціацію", - повідомив Волошин, слова якого наводить Интерфакс.

Раніше голова МЗС Костянтин Грищенко заявив, що Тимошенко засудили до 7 років в'язниці не за політичну діяльність, а діяльність, що суперечить інтересам держави.

Він підкреслив, що переговори про асоційоване членство України в Євросоюзі мають бути продовжені.

Раніше деякі представники ЄС припустили, що візит Януковича може не відбутися, оскільки лідери ЄС можуть відмовитися від зустрічей із ним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...