Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи готуються "дати відповідь" на марш "Свободи"

Четвер, 13 жовтня 2011, 11:46

14 жовтня опозиція збирається провести мітинги в Києві й областях, у той же час комуністи планують проводити мітинг у центрі Києва.

Члени ВО "Свобода" у Києві відправляться на Марш слави УПА вимагати повернути звання Героя України Степану Бандері й Роману Шухевичу, а також визнати 14 жовтня, День створення УПА, державним святом.

"Наш марш запланований, як і в минулі роки, на 16.00. Зараз не до свят: в Україні поширюється політика українофобства, народ на межі бідності, у країні – політичні репресії. Проти цього й будемо виступати", - розповів "Сегодня" один із керівників ВО Андрій Мохник.

"Пройдемо від пам’ятника Шевченку до Михайлівської площі, на якій відбудеться святковий концерт", - додав він.

У свою чергу, комуністи традиційно відповідять на цей марш своїм мітингом – вони збираються біля пам'ятника Леніну на столичній Бессарабці.

"Головне завдання – не дати профашистським політсилам промарширувати головною вулицею країни й провести мітинг на головній площі", - заявив газеті депутат фракції Компартії Олександр Голуб.

"Ми будемо діяти в рамках закону, але якщо вони (провокації?) будуть із боку опонентів, то ми готові дати гідну відповідь", - підкреслив він.

У попередні роки марші лівих і правих нерідко закінчувалися масовими бійками.

Тим часом, на п'ятницю планують акцію й прихильники Юлії Тимошенко.

За інформацією видання, учасників збирають у соцмережах: "14 жовтня о 10.00 відбудеться Всеукраїнська революція з походом до Верховної Ради на підтримку нашого лідера Юлії Тимошенко. Усім, хто небайдужий до долі нашої Юлі, нашої Батьківщини й до нашої свободи – прошу зібратися біля пам’ятника Шевченку для підтримки акції", - цитує газета запис Олексія Дейкуна у "в Контакте".

Офіційно ж у БЮТ кажуть, що будуть мітингувати о 16.00. "Разом зі "Свободою" та іншими опозиційними силами. А ранковий мітинг організовують добровольці з народу", - сказав нардеп БЮТ.

У київській міліції зараз уточнюють, скільки тисяч вийде мітингувати, щоб відправити на охорону порядку достатню кількість міліціонерів. У столичному головкомі кажуть: якщо мітинг буде масовим, то охороняти порядок будуть не менше 1,5 тисячі правоохоронців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування