Соратник Саркозі реакцією на вирок Тимошенко засмутив "регіоналів"

Четвер, 13 жовтня 2011, 14:21

Генсекретар правлячої у Франції партії "Союз за народний рух" Жан-Франсуа Копе розчарований вироком суду у відношенні Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в його комюніке, оприлюдненому цією партією в четвер.

Копе висловлює розчарування тим, що суд засудив екс-прем’єра України до 7 років ув’язнення, заборонив їй 3 роки брати участь у виборах та стягнув з Тимошенко штраф у розмірі 200 мільйонів доларів.

Генеральний секретар "Союзу за народний рух" (UMP) зазначає, що не в його звичках критикувати рішення суду, особливо ті, які стосуються іноземної юрисдикції.

"Тим не менш, у даному випадку мовчання було б злочинним, адже тут були знехтувані права на справедливий суд", - констатує Копе.

"Необхідне зміцнення відносин між Україною та Європою не повинно обмежуватись лише економічними аспектами. Європа побудована на базі цінностей, серед яких однією з основних є незалежність судової системи", - наголошує він.

"Це повинно мати серйозні наслідки для української влади", - стверджує генеральний секретар партії президента Франції Ніколя Саркозі.

Як відомо, раніше народний депутат України від Партії регіонів Леонід Кожара через прес-службу ПР повідомив, що у правлячій у Франції партії "Союз за народний рух" закликали поважати рішення суду у справі Тимошенко.

Кожара цитував слова секретаря Союзу Давида-Ксав’є Вайса про те, що юридична процедура проти Тимошенко "була ініційована колишнім президентом України Віктором Ющенком, ватажком помаранчевої революції, як і Юлія Тимошенко".

"Регіонал" також вказував на слова Вайса про те, що "українцям і українському правосуддю необхідно неупереджено оцінити судовий процес у справі Тимошенко".

Крім того, Кожара цитував міністра закордонних справ Італії Франко Фраттіні про те, що переговори Євросоюзу та України про зближення триватимуть, незважаючи на оголошений Тимошенко вердикт, – а Фраттіні згодом виступив із протилежною заявою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування