Тендер до Олімпіади-2022 вже оскаржують

Четвер, 13 жовтня 2011, 19:28

Французька компанія "ABEST" оскаржує порушення ДП "Олімпійська надія-2022" порядку проведення процедури закупівлі на розробку техніко-економічного обґрунтування Олімпіади-2022 в Україні.

Відповідну скаргу прийняв Антимонопольний комітет України, пишуть "Наші гроші" з посиланням на повідомлення Постійно діючої адміністративної колегії АМКУ.

Скарга була подана компанією "Albertvilloise d'Etudes et de Services Techniques - ABEST" 26 вересня 2011 року.

У ній представники французької фірми просили "призупинити Процедуру закупівлі на строк до винесення рішення за скаргою, у зв'язку з перевіркою правоохоронними органами членів комітету з конкурсних торгів та представників учасника торгів Кленхар Партнер Консалтинг на предмет виявлення в їх діях ознак злочину, а також з метою недопущення вчинення корупційних дій з боку зазначених осіб".

Також ABEST просив встановити "порушення Процедури закупівлі, а саме порушення ч.2 ст. 28 закону "Про здійснення державних закупівель", щодо заборони переговорів між замовниками та учасниками торгів з питань внесення змін до змісту або ціни поданої пропозиції".

В рішенні АМКУ не вказано, чи була призупинена процедура закупівлі. Розгляд скарги призначено на 7 листопада.

Як уже зазначала "Українська правда", переможцем тендеру на розробку техніко-економічного обґрунтування зимової Олімпіади-2022 в Україні стала австрійська компанія  "Klenkhart & Partner Consulting".

Ціна пропозиції становила 425 тисяч євро. Термін виконання робіт - 55 днів.

На сайті Держагентства з інвестицій повідомлялось, що двоє з чотирьох учасників тендеру надали не повний пакет документів.

Але під час розкриття конкурсних пропозицій було оголошено, що всі учасники подали документи в повному обсязі.

Найнижчу пропозицію в 155 тисяч євро висувала компанія "ABEST". Представники компанії вирішили оскаржувати рішення одразу ж після результатів торгів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...