Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв: диктаторські замашки Януковича об’єднали весь світ

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 08:29

Європарламент дав чіткий сигнал президенту Віктору Януковичу, що "політичні репресії проти опозиції несумісні з європейською перспективою України".

Про це заявив депутат "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв, коментуючи обговорення ситуації в Україні депутатами Європарламенту, повідомляє УНІАН.

За словами Соболєва, оцінка, яку дали подіям в Україні депутати майже всіх фракцій Європарламенту, вкотре засвідчує, що Європа категорично засуджує такі методи політичної боротьби, до яких вдається українська влада.

Він також зазначив, що справа Тимошенко та політичні репресії в Україні об’єднали прямих опонентів і в Європі, і в Росії, і в США, "і вони виступають із спільними заявами, засуджуючи диктаторські замашки Віктора Януковича".

Соболєв звернув увагу також на той факт, що події в Україні об’єднали і республіканців та демократів в США, коли лідери двох опонуючих партій виступили із спільною заявою.

"Такий прецедент був у США лише в момент, коли існувала загроза національним інтересам США", - наголосив соратник Тимошенко.

"Також репресії проти опозиції в Україні об’єднали в Російській Федерації опозицію і діючу владу, коли з однаковими оцінками одночасно виступили непримиренні опоненти – Володимир Путін і Борис Нємцов", - додав Соболєв.

Він наголосив, що в Європарламенті і представники Європейської народної партії, і соціалісти, і представники соціал-демократичної групи, групи зелених виступили з єдиною позицією, заявивши, що подальша європейська перспектива України можлива лише у разі припинення політичних репресій і початку реальних реформ.

"Це свідчить, що весь світ розуміє: диктаторський режим Януковича, його методи політичних репресій проти опозиції є неприйнятними для цивілізованого світу", - переконаний Соболєв.

Також він звернув увагу на те, що водночас ця позиція була підтримана й представниками Єврокомісії, які заявили, що тепер будь-які європейські перспективи України будуть прямо залежати від припинення політичних репресій в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...