У ЄС ВВАЖАЮТЬ НОВУ СПРАВУ ПРОТИ ТИМОШЕНКО ІНДИКАТОРОМ ПЕРЕСЛІДУВАННЯ

Субота, 15 жовтня 2011, 08:35

Порушення нової справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко є індикатором вибіркового використання правосуддя у політично вмотивованих переслідуваннях лідерів опозиції.

Про це кореспонденту УНІАН у Брюсселі заявила речник Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Майя Кощанчич.

"Ми взяли до уваги рішення Головного слідчого управління Служби безпеки України порушити кримінальну справу проти Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка за заборгованість "Єдиних енергетичних систем України", що, за обвинуваченнями, була перекладена на Кабінет міністрів України. Ми чекаємо на додаткові деталі", - зазначається у коментарі.

Кощанчич зауважила, що відкриття нової кримінальної справи лише через декілька днів після винесення вироку Тимошенко у рамках процесу, який "не відповідав міжнародним стандартам щодо чесності, прозорості та незалежності судового процесу", є індикатором вибіркового використання правосуддя у політично вмотивованих переслідуваннях лідерів опозиції.

"Ми не ставимо під питання право на початок кримінального розслідування або передачі під суд видатних осіб України. Наша стурбованість не про політиків, вона про сутність переслідування та проведення судового процесу", - заявила речник Верховного представника ЄС.

Вона також наголосила, що Євросоюз уважно стежитиме за новою справою проти Тимошенко і продовжить наполягати на потребі забезпечити юридичний процес відповідно до міжнародних стандартів.

"Як нещодавно було заявлено Верховним представником Кетрін Ештон, те, як українська влада в цілому поважатиме універсальні цінності та верховенство права, і, зокрема, як проводитимуться кримінальні справи проти членів колишнього уряду, містить ризик глибоких ускладнень для двосторонніх відносин Україна - ЄС, включаючи укладення угоди про асоціацію, наш політичний діалог та більш тісну співпрацю", - підкреслила Кощанчич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News