Громадські організації хочуть провести загальнонаціональний страйк

Субота, 15 жовтня 2011, 11:39

Низка громадських організації України спільно з профспілками обговорить можливість проведення в Києві 48-годинного загальнонаціонального страйку.

Про це у п’ятницю на прес-конференції заявив глава Громадського конституційного комітету Юрій Збітнєв, повідомляє УНІАН.

За його словами, це питання обговорюватиметься на Загальногромадянському конгресі в Києві, проведення якого заплановано 11 листопада.

"Я думаю, там буде поставлено ультиматум владі. Ми ініціюватимемо загальнонаціональний 48-годинний страйк, який стане початком загальнонаціональних акцій протесту", - відзначив Збітнєв.

За його словами, проведення цієї акції змусить уряд і президента Віктора Януковича піти на діалог. Мета акції – відставка чинної влади, зміна системи влади шляхом створення всеукраїнських конституційних зборів.

"Ми бачимо, що сьогодні чиниться значний тиск на владу ззовні, проте діалогу немає. Ми робитимемо все, щоб сьогодні максимально посилити тиск на владу. …Вимога одна: ті, хто сьогодні при владі, мають піти", - сказав Збітнєв.

Він також повідомив, що Громадський конституційний комітет підтримає профспілкові організації у проведенні в Києві 17 жовтня "Маршу проти бідності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News