Поки європейський суд скасує вирок Тимошенко, вона вже відсидить?

Субота, 15 жовтня 2011, 11:48

Опозиція в питанні скасування вироку у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко сподівається лише на Європейський суд з прав людини.

Про це заявив перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі Шустер Live в п`ятницю, передає УНІАН.

"Я не сподіваюся на апеляцію. Сьогодні в Україні, на жаль, не існує правосуддя. Європейський суд поставить тут крапку, і вони (влада) це розуміють", - сказав Турчинов.

При цьому він додав, що у справі про нібито незаконні оборудки у корпорації "Єдині енергетичні системи України", ще колишній президент Леонід Кучма "зламав свої зуби".

Разом з тим, адвокат Андрій Федур вважає, що у разі звернення Тимошенко до Європейського суду з прав людини, ця інстанція може ухвалити рішення за її скаргою після завершення терміну її ув’язнення.

"Якщо Тимошенко та її адвокати поставлять питання про те, що з цим процесом було порушено пункт перший статті 6 Європейської конвенції, то вона виграє цей процес, безсумнівно", - сказав адвокат в ефірі телеканалу "Інтер".

Відповідаючи на запитання, чи означає це, що екс-прем’єр може бути звільнена від призначеного судом покарання у вигляді позбавлення волі, Федур відповів негативно.

"Поки справа Європейським судом буде розглянута, то вона (Тимошенко) вже може, не дай Бог, відсидіти всі 7 років, бо справа судом може бути розглянута у кращому випадку років через 7-8, а то і через 10", - зауважив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News