Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

WikiLeaks: Лукашенко заборонив Януковичу допомагати селу предків

Неділя, 16 жовтня 2011, 20:59

Президент Віктор Янукович у 2006 році розповів послу США в Україні про те, як президент Білорусі Олександр Лукашенко заборонив йому допомагати селу своїх предків.

Розповідь посла оприлюднена на сайті WikiLeaks, повідомляє "Білоруський партизан".

Посол розповідає про зустрічі з Януковичем у 2006 році. Тоді він був лідером опозиційної партії і скаржився на утиски з боку Юлії Тимошенко.

П'ять років тому Янукович сказав, що добре знайомий з помічником Лукашенка через спільний інтересу до спорту.

Цей помічник зізнався, що якщо Янукович і його партія стануть частиною правлячої коаліції, то Лукашенко зацікавлений у тісній співпраці з Україною "по відношенню до Росії".

Лукашенко був незадоволений своєю ізоляцією, сподівався коли-небудь зустрітися з Януковичем. А майбутній український президент вважав, що Лукашенка не слід заганяти в кут і занадто тиснути на нього.

Янукович розповів історію, що розкриває характер Лукашенка. Як відомо, прадід Януковича народився в білоруському селі Януки. Зараз це вимираюче село.

У 2003 році Янукович побував у ньому й вирішив допомогти місцевим жителям, дав грошей на новий електротрансформатор.

Лукашенко, дізнавшись, влаштував рознос губернатору області, і той заблокував подальшу допомогу.

Янукович подзвонив Лукашенку, і білоруський президент сказав йому, мовляв, потрібно було спочатку запитати у нього дозволу. Янукович відповів, що не думав, що це необхідно, тому що він просто дав грошей, не отримуючи нічого натомість.

"Білоруський президент відповів, що Януковичу слід пам'ятати: він, Лукашенко, в Білорусі господар", - йдеться в матеріалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування