Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі Луценка практикували неофіційний допит свідків

Понеділок, 17 жовтня 2011, 11:30

У справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка практикували неофіційний допит свідків.

Про це розповів у ході допиту в справі Луценка в Печерському суді колишній керівник апарату МВС Ярослав Максимець

Свідок повідомив, що його допитували троє осіб, в той час як в протоколі був записаний лише один слідчий.

За його словами, 2,5 години двоє слідчих ставили питання, які не були занесені до протоколу.

"Я був викликаний у прокуратуру слідчим Деркачем. На допиті були присутні Войченко і Деркач. Близько 2,5 годин вони ставили питання, які взагалі не були в протоколі допиту. Кілька разів вони просили мене залишити кабінет, і туди заходила третя особа. Як виявилось, це був слідчий, який проводив офіційний допит", - розповів Максимець.

На питання захисника Олексія Баганця, які питання не були занесені до протоколу, Максимець відповів, що це були питання про Приступлюка до його роботи в МВС, про стосунки Приступлюка і Луценка та про стосунки Луценка з ним.

На уточнення Баганця, чи допитував його слідчий Козачук , свідок відповів: "Це, мабуть, була ця третя особа. Це був Козачук чи Макарчук".

Він вказав, що фізичного тиску на нього не було ,але йому було морально важко витримати кількагодинний допит.

Також Максимець підкреслив, що він не отримував повістку із суду. За його словами, про необхідність прийти на засідання він дізнався від працівника управління внутрішньої безпеки МВС.

Максимець розповів, що Леонід Приступлюк виконував обов’язки не лише водія Луценка, але й займався зверненнями громадян.

"Приступлюк брав звернення громадян, і дивився, чи правильно вони складені... Про виконання обов’язків Приступлюк міг доповідати мені. І звернення, які він приймав у громадян, він передавав особисто мені, а можливо через канцелярію міністерства", - розповів Максимець.

У той же час свідок повідомив, що Приступлюк не готував проекти відповідей на ці звернення, оскільки цим займалися відповідні служби.

Також Максимець наголосив, що виконання обов’язків помічника і водія міністра не суперечать вимогам внутрішніх актів МВС.

"За дорученням міністра помічник може виконувати і інші функції", - процитував він норми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування