Апеляцію Тимошенко суд може розглянути під новий рік?

Понеділок, 17 жовтня 2011, 13:47

До апеляційної скарги у справі Юлії Тимошенко щодо газових контрактів суд може приступити за 2 місяці, дату її розгляду визначить суддя Родіон Кірєєв.

Так передбачено процедурою, пояснив "Deutsche Welle" колишній суддя Апеляційного суду Києва Юрій Василенко.

За його словами, навряд чи суд направить цю справу на дорозслідування, тож слухання справи, імовірно, триватиме 2-3 дні.

Василенко припускає, що навіть якщо статтю, за якою осудили Тимошенко, декриміналізують, екс-прем’єр усе одно бажатиме пройти процедуру апеляції та касації, аби довести свою невинуватість.

"Їй не вигідно вийти на волю через декриміналізацію. Тимошенко й надалі буде оскаржувати рішення Кірєєва, включаючи Європейський суд", - сказав екс-суддя Апеляційного суду.

Зазвичай Європейський суд із прав людини розглядає справи протягом 1-2 років, втім для українського екс-прем’єра цей суд може зробити виняток і розглянути її справу ще до початку парламентських виборів, припускає Василенко.

Як відомо, крім "газової" справи проти Тимошенко також порушено справи щодо коштів за квоти на викиди парникових газів та щодо закупівель автомобілів швидкої допомоги, крім того у відношенні екс-прем’єра порушили справу за "покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...