Прокуратура викине студентів Могилянки на вулицю

Вівторок, 18 жовтня 2011, 16:29

Прокуратура Ірпеня намагається відібрати студентський гуртожиток Києво-Могилянської академії.

Про це йдеться у зверненні студентського самоврядування та мешканців гуртожитку до Віктора Януковича, Миколи Азарова та омбусмена Ніни Карпачової.

Як пишуть студенти, у 2002 році університет придбав у Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця" кілька будівель санаторію "Зірка" в смт. Ворзель.

Згодом будівлі були відремонтовані та в них поселено студентів університету.

Проте у 2011 році прокуратура міста Ірпеня Київської області оспорила права ЗАТ "Укрпрофоздоровниці" продавати майно та разом з тим і договір купівлі-продажу, який уклав університет.

Спочатку до Господарського суду Київської області прокурором міста Ірпеня в інтересах Регіонального відділення ФДМУ по Київській області був поданий позов до ЗАТ ЛОЗПУ "Укрпрофоздоровниця" та НаУКМА про визнання недійсним договору купівлі-продажу університетом нерухомого майна.

За результатами розгляду суд рішенням від 01 вересня 2011 року відмовив у задоволенні позовних вимог (справа № 25/070-11).

Наступний позов був поданий також до Господарського суду Київської області прокурором міста Ірпеня в інтересах Фонду державного майна України до ЗАТ ЛОЗПУ "Укрпрофоздоровниця" та НаУКМА про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору купівлі-продажу, визнання права власності на витребування майна із незаконного володіння.

Рішенням суду від 06 вересня 2011 року позов було задоволено і договір визнано недійсним (справа № 23/096-11).

"Отже, наразі ми маємо два протилежних рішення, проголошених в одному і тому ж Господарському суді Київської області", - пишуть студенти.

На їхню думку, абсурд ситуації полягає в тому, що "Національний університет "Києво-Могилянська академія" також належить до державної форми власності, тому гуртожиток в смт. Ворзель відбирається не на користь держави, а на шкоду нашому університету – закладу державної форми власності".

"Університет є добросовісним набувачем майна у Ворзелі. Якщо рішення, яким визнано договір купівлі-продажу недійсним, не буде скасовано, то студенти, які мешкають у гуртожитку в смт. Ворзель будуть виселені без надання іншого помешкання, оскільки гуртожитки університету повністю укомплектовані", - йдеться у документі.

"Ми вважаємо такі дії порушенням прав людини, прав українських студентів і репресіями проти НаУКМА. Просимо Вас виправити ситуацію. В іншому випадку ми залишаємо за собою право боротися за свої права всіма доступними легальними засобами", - пишуть студенти у зверненні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування