Опозиція бойкотуватиме вибори по закону - Яценюк

Вівторок, 18 жовтня 2011, 19:53

Якщо опозиція проігнорує вибори, то їх провести буде просто неможливо.

Про це повідомив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи заяву лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка про недоцільність ігнорування виборів.

"Моя позиція однозначна: в тому випадку, якщо буде прийнятий закон, який підписаний трьома керівниками фракцій, так званою більшістю, це буде означати ні що інше, як призначення виборів в Україні", - сказав політик.

"Опозиція тут єдина, щодо даного законопроекту… Ми висловили необхідність того, щоб закон не змінювали під ситуацію. Останнє рішення Венеціанської комісії засвідчило, що вона на нашому боці", - уточнив він.

При цьому Яценюк заявив, що "у тому випадку, якщо вся опозиція відмовляється від участі у виборах їх неможливо провести".

"Тому що неможливо сформувати навіть комісії. Тому що така стаття закону. Єдиного закону. В тому випадку, якщо фракції опозиції не будуть подавати своїх кандидатур до складу комісій, вибори провести неможливо", - запевнив політик.

"Нажаль, в опозиційному таборі є різні люди. Є такі, що просто хочуть отримати мандат за будь-яких обставин. Є такі, які не готові боротися. Є ті, яким ще треба зараз подумати над своєю роллю і місцем", - додав він.

Коментуючи недовіру до "Фронту змін" з боку представників опозиційного табору, викликану чутками про фінансування партії провладними бізнесменами Ринатом Ахметовим чи Дмитром Фірташем, Яценюк заявив: "Я дуже хочу чітко зазначити, що з жодним з цих людей у мене немає жодної співпраці".

"Моя позиція дуже жорстка: партія не продається, виборці не продаються і совість моя також не продається", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування