Парламент Канади одноголосно засудив вирок Тимошенко

Середа, 19 жовтня 2011, 15:13

Палата общин Канади завершила чотиригодинні термінові дебати про регрес демократії в Україні, під час яких всі 4 партії одноголосно засудили вирок у справі Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Запропонована парламентом Канади стратегія для України включає в себе, зокрема, підтримку громадянського суспільства, неурядових організацій, незалежних ЗМІ, перегляд пріоритетів канадсько-українських відносин, а також моніторинг майбутніх парламентських виборів, пишуть у прес-службі.

"Парламентські вибори у жовтні 2012 року будуть єдиною реальною можливістю збалансувати владу, адже сьогодні як парламент, так і судова система контролюються президентом", - зазначено у документі.

Проте щодо наступних парламентських виборів у Канаді висловлюють побоювання.

"Як можна буде оголосити їх чесними та вільними, якщо лідери двох опозиційних партій, включаючи лідера офіційної опозиції, не мають змоги взяти в них участь?", - пишуть парламентарі.

На дебатах були присутні, зокрема, міністр закордонних справ Канади Джон Бейрд, представник уряду в Палаті общин Пітер Ван Лоан, міністр громадянства та імміграції Джейсон Кенні, парламентський секретар міністра закордонних справ Боб Дечерт, голова Канадсько-української парламентської групи дружби Роберт Сопак, старший депутат від опозиції Пеггі Неш, колишній міністр юстиції Ірвін Котлер.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування