Європа дала 30 мільйонів на нелегалів

Середа, 19 жовтня 2011, 18:41

Європейський Союз виділив 30 мільйонів євро на вирішення питань щодо нелегальних мігрантів в Україні.

Про це повідомляє "Радіо "Свобода" з посиланням на представництво ЄС в Україні.

В рамках програми фінансування передбачається посилення національної політики в сфері міграції, а також будівництво 7 центрів тимчасового розміщення і 2 центрів тримання мігрантів.

Очікується, що програму реалізують за два з половиною роки. Допомога передбачена в контексті Угоди про реадмісію між ЄС та Україною.

"Проект допоможе Україні затримувати і належним чином поводитись із неврегульованими мігрантами - у відповідності до найкращих європейських практик та гуманітарних стандартів", - повідомили в представництві ЄС.

"Мета проекту - в наданні підтримки Україні в проектуванні, облаштуванні та наданні обладнання для пунктів тимчасового розміщення і центрів затримання для неврегульованих мігрантів у відповідності до європейських стандартів", - йдеться в повідомленні.

У ЄС вважають, що оновлені центри "забезпечать належні умови для проживання і поводження стосовно мігрантів, прийнятих на умовах реадмісії, або затриманих неврегульованих мігрантів - у відповідності до рекомендації Ради Європи та Комітету запобігання катуванням або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню та покаранню".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News