Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що рано посипати голову попелом

Середа, 19 жовтня 2011, 21:23

Європа і Росія зацікавлені в Україні.

Таку думку озвучив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що Європа, рівно ж як і Росія зацікавлена ​​в Україні", - сказав він, відповідаючи на питання, чи не виявиться Україна ізольованою від Європейського союзу і Росії у зв'язку із заявами керівництва країни про можливість відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС і бажання переглянути українсько-російські газові угоди.

"Я переконаний, що не можна драматизувати і посипати голову попелом у зв'язку з тим, що виникла пауза в дипломатичних відносинах з Європейським союзом", - підкреслив спікер.

"Я думаю, що це об'єктивна необхідність осмислити те, що відбувається і як далі рухатися. Я думаю, що ми зацікавлені один в одному", - сказав він.

За словами Литвина, "суспільні настрої неоднорідні і дуже динамічні" в питаннях співпраці, як з Росією, так і з ЄС.

"Мені б не хотілося, щоб за цією паузою відбувся відхід в суспільних настроях від співпраці з Європейським союзом. Відповідальність за втрату цього шансу необхідно буде покласти і на європейське співтовариство, і на політичну еліту України", - сказав Литвин.

"Історично, ментально, географічно, і можна додати ще багато факторів, Україна приречена на те, щоб балансувати і знаходити діалог між Сходом і Заходом", - сказав він.

"Втрата однієї з можливостей буде не тільки втратою економічної чи політичної, а й психологічною втратою", - додав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування