Європа взяла думку з преси, захищаючи "свій" газ - "регіонал"

Середа, 19 жовтня 2011, 22:19

Європа оцінює ситуацію з вироком екс-прем'єру Юлії Тимошенко виключно з публікацій у пресі.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко в ефірі телеканалу ТВі.

"За останні кілька місяців мені довелося бувати в різних країнах Європи і розмовляти з різними євродепутатами та дипломатами. Вони всі оцінюють ситуацію з Тимошенко за заявами засобів масової інформації", - зазначив він.

"Конкретно зі справою ніхто не знайомий, і їхні заяви викликають зараз неприємне відчуття з однієї простої причини: сьогодні в Європі є чотири кримінальні процеси щодо різних міністрів різних країн, два кримінальні процеси щодо двох прем'єр-міністрів і кримінальний процес проти колишнього президента Франції . Чомусь нікого це не турбує", - сказав Колесніченко.

Він також додав, що ті, хто не згоден з винесеним незалежною гілкою влади вироком, можуть оскаржити його в апеляційному та касаційному порядку.

На думку парламентарія, критика європейської влади викликана захистом економічних інтересів їх країн, які можуть постраждати у разі перегляду умов угод про закупівлю та транзит природного газу між Україною і Росією.

"Дії європейських політиків очевидні і зрозумілі: вони спрямовані на захист свого авторитету. Тому що вирок у справі Тимошенко буде одним з вагомих умов для перегляду газових угод з РФ і, в першу чергу, ціни транзиту газу. А це однозначно підвищує ціни для європейського споживача", - уточнив "регіонал".

"Тому весь цей скандал, весь цей шум і гам пов'язаний тільки з одним - небажанням перегляду ціни на газ", - сказав Колесніченко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News