Депутати ощасливили "спрощенців"

Четвер, 20 жовтня 2011, 12:12

Верховна Рада знизила ставки податків і підвищила допустимий обсяг обороту для всіх категорій підприємців-"спрощенців".

За відповідні зміни до Податкового кодексу і низку законів щодо системи спрощеного оподаткування проголосувало 264 депутати.

Закон, зокрема, передбачає збільшення обсягів річного доходу та їх прив’язку до розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно з документом, підприємницькою діяльністю за спрощеною системою оподаткування можуть займатися представники малого та середнього бізнесу 4 груп.

До першої групи належать підприємці з обсягом товарообігу до 150 тисяч гривень на місяць, які не мають права залучати найманих осіб та платять єдиний податок у сумі від 10 до 100 гривень на місяць - підприємці, які працюють на ринках і в сфері побутових послуг.

До другої групи належать представники малого та середнього бізнесу з оборотом до 1 мільйона гривень на місяць, які мають право залучати до роботи до 10 найманих осіб та платять від 20 до 200 гривень єдиного податку залежно від того, яке рішення прийме місцева рада.

Третя група - це фізичні особи з оборотом до 3 мільйонів гривень на місяць з правом найму до 20 працівників і розміром сплачуваного єдиного податку в розмірі 3% з урахуванням ПДВ або 5% без урахування ПДВ.

До четвертої групи належать юридичні особи з щомісячним оборотом 5 мільйонів гривень, наймом до 50 осіб і ті, що сплачують єдиний податок у розмірі 3% з урахуванням ПДВ або 5% без урахування ПДВ.

За словами депутата Віталія Хомутинніка, суть змін полягає у збільшенні допустимого обсягу обороту в 2-6 разів для всіх груп підприємців, при цьому сума податку, що сплачується знижується в 2 рази порівняно з чинними ставками.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News