Рада повернула Верховному суду відібрані повноваження

Четвер, 20 жовтня 2011, 20:41

Верховна Рада в четвер частково повернула Верховному Суду повноваження, які відібрала півтора роки тому.

За зміни до деяких законодавчих актів про розгляд справ Верховним судом України проголосували 268 депутатів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

У пояснювальній записці до проекту, зареєстрованому в парламенті представником фракції Партії регіонів Іриною Бережною, говориться, що цей документ ставить метою "вдосконалення порядку розгляду справ Верховним Судом і спрямований на поліпшення його діяльності як найвищого судового органу".

Закон передбачає збільшення кількості суддів Верховного суду c 20 до 48, відновлення спеціалізованих палат, а також повернення посад заступників голови Верховного суду, кожен з яких буде очолювати одну із спеціалізованих палат.

Прийнятий закон дозволяє Верховному суду за результатами перегляду справ приймати нові рішення, які будуть підлягати обов'язковій публікації на офіційному веб-сайті ВСУ.

Також пропонується встановити обов'язок судді використовувати при розгляді справ висновку Верховного суду щодо застосування норм матеріального права.

Крім того, змінюється порядок перегляду справ у Верховному суді з тим, щоб справи переглядалися колегією суддів зі складу відповідної палати, а в окремих випадках - спільним засіданням палат або всім складом ЗСУ.

Закон вводить посаду першого заступника глави Верховного суду України, кількість заступників глави при цьому збільшується з двох до чотирьох.

Заступники голови ВСУ одночасно будуть займати посади секретарів палат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News