Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович запевняє, що не використовує своє становище проти Тимошенко

Четвер, 20 жовтня 2011, 23:10

Президент Віктор Янукович заявляє, що ніколи не використовував своє становище для тиску на суди.

Про це він повідомив в інтерв‘ю Euronews, відповідаючи на питання про можливість звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Питання Тимошенко - це питання дуже суперечливе, тому що тут присутні дуже багато різних порушень закону", - заявив він.

"З однієї сторони, питання, про яке ми кажемо зараз з вами, це питання, воно лежить в площині політично-юридичній. А другі питання лежать в площині чисто кримінальних. Це порушення кримінального законодавства, в якому не платяться податки, втрачає бюджет, завозиться в Україну газ, який не розмитнюється, але він реалізується українським споживачам і державі наносяться значні збитки", - зазначив президент.

При цьому Янукович уточнив, що "у справі Тимошенко ні в якому разі не можна робити дуже швидких висновків".

"Висновки можна буде зробити тільки після того, як вона буде розглянута остаточно в судах. В цій справі неможливо не враховувати суди, які відбулися вже в інших країнах світу. І у Сполучених Штатах Америки - це справа Лазаренко, і в Росії - це справа генерала Олійника", - заявив він.

Президент також підкреслив, що "ніколи не використовував своє положення заради того, щоб тиснути на правоохоронні органи чи на український суд".

"Я бажаю Тимошенко, щоб вона довела свою невинність. Якщо вона зробила помилку, але від цього постраждала вся країна, вона повинна сказати правду. Якщо вона не сплатила податки, вона повинна це визнати і заплатити податки. Все це буде виглядати природно", - зазначив Янукович.

"Безумовно, ми хочемо, щоб Україна дорослішала, щоб вона інтегрувалася, щоб вона приймала нові сучасні правила європейські", - додав він.

"Україна повинна змінюватися на краще. Але вимагати того, щоб ми це зробили швидко, штучно - це неможливо. Це - процес. Цей процес, який зараз йде, він все одно веде до прогресу. І він несе позитив", - підсумував Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування