У Раді не знають, що підписав Азаров у Петербурзі

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 08:38

Комітет Верховної Ради у закордонних справах зробив запит до МЗС щодо суті угоди, підписаної Україною про зону вільної торгівлі з країнами СНД.

Про це повідомив УНІАН член комітету Олексій Логвиненко ("БЮТ-Батьківщина"), коментуючи можливість співіснування угоди про ЗВТ з країнами СНД та одночасно з ЄС.

"Для того, щоб ми могли робити якісь висновки по підписаних документах у Петербурзі, та наскільки вони можуть бути комплементарними з усіма угодами, які ми намагаємося підписати з Євросоюзом про ЗВТ, ми маємо ознайомитися з документами", - сказав депутат.

За словами Логвиненка, поки що комітет не має підписаного в Санкт-Петербурзі документу щодо створення ЗВТ, так само, як і не знає подробиць узгоджених основних параметрів угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

"Комітет у закордонних справах ухвалив рішення терміново запросити у Міністерства закордонних справ, перш за все, текст підписаної угоди в Санкт-Петербурзі", - зазначив депутат.

"Не виключено, що завтра буде позачергове засідання комітету, де ми будемо аналізувати, наскільки ця угода співпадає з нашим вектором євроінтеграції або, навпаки, цей документ має протиріччя, які будуть заважати", - додав він.

На запитання, наскільки ймовірно, що до кінця року угода між Україною та ЄС про ЗВТ буде підписана, зважаючи на те, що у Брюсселі вже були визначені її основні параметри, Логвиненко відповів:

"Якщо параметри визначені, але учасники переговорів поки не говорять про часові перспективи, можна гіпотетично допустити, що це можливо".

Депутат наголосив, що головне – не часові параметри підписання угоди, а її суть.

Як відомо, 18 жовтня у ході засідання голів урядів країн СНД у Санкт-Петербурзі було підписано угоду про створення зони вільної торгівлі.

Того ж дня прем`єр України Микола Азаров висловив сподівання, що підписана угода про зону вільної торгівлі у рамках СНД набуде чинності з січня 2012 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...