Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович може зірвати переговори з Брюсселем?

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 09:55

Президент Віктор Янукович може бути запрошений до Брюсселя на третій тиждень листопада.

Як повідомив співрозмовник газети "Комерсант-Україна", це – робочий варіант.

Як відомо, у середу ввечері Янукович заявив в інтерв'ю, що угоду про асоціацію України і Євросоюзу не має сенсу підписувати, якщо в ній не буде зафіксована перспектива членства України в Євросоюзі.

Експерти побоюються, що заздалегідь нездійсненна вимога висунута Києвом для зриву переговорного процесу з ЄС. 

Однак у четвер представники України та ЄС заявили про завершення технічних переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.

У представництві Євросоюзу в Україні в четвер повідомили, що переговори щодо політичної частини угоди про асоціацію відбудуться в Києві наступного тижня.

За інформацією газети, у ході дискусії буде обговорюватися не тільки затребувана українською стороною перспектива членства, але й низка інших спірних положень договору, у тому числі термін його дії та порядок перегляду його положень, включаючи норми ЗВТ.

Так, українська сторона пропонує встановити 10-річний термін дії документа, а європейці хочуть зафіксувати його безстроковий характер. 

У четвер на адресу Януковича був спрямований відкритий лист, підписаний 35 громадськими організаціями й представниками експертного співтовариства, в якому підкреслюється неприпустимість гальмування переговорного процесу через відсутність формально задекларованої перспективи членства.

"Цей документ (угода про асоціацію) за своїм змістом є європейською перспективою для України", - стверджують автори документа. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...