У Криму затримали кілерів банди Дикаєва з автоматами й вибухівкою

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 12:21

Кримська міліція затримала трьох озброєних чоловіків, яких підозрюють у причетності до банди кілерів Аслана Дикаєва.

Серед них – один із лідерів кримських ваххабітів, повідомила "Сегодня" керівник прес-центру кримського головкому МВС Ольга Кондрашова.

"Співробітниками кримського УБОЗу й СБУ в бахчисарайському селі був затриманий чоловік, який є одним із лідерів ваххабітського руху в Криму. При ньому було дві гранати "Ф-1", дві тротилові шашки й електродетонатори. При затримці він погрожував співробітникам міліції", - сказала вона.

Також у головкомі зазначили, що в Сімферополі співробітники УБОЗ затримали 29-річного громадянина РФ, уродженця Чеченської Республіки, у якого вилучили гранату "РГД-5" і 26 г марихуани.

Правоохоронці встановили, що він підтримував зв'язки з однієї з ОЗГ, і з'ясовують його зв'язки з Асланом Дикаєвим.

Серед затриманих також – 38-річний мешканець Алушти з цілим арсеналом зброї. Бійці УБОЗ вилучили в нього 4 автомати Калашникова, 3 пістолети різної модифікації, 1600 патронів різного калібру, 15 запалів, 15 світлошумових гранат, п'ять гранат РГД і Ф-1, радіостанції, а також вибухівка й детонатори до неї.

Кондрашова зазначила: "Потрібні вагомі підстави, щоб проводити обшук у будинках, а я думаю, людина, яка має при собі електродетонатор, – це вже привід для обшуку".

"Поки їм обвинувачення пред'явлені лише за незаконне зберігання і поводження зі зброєю, бойовими припасами й вибухівкою. А також за зберігання й виготовлення наркотичних засобів", - повідомила вона.

"Усі ці люди обґрунтовано підозрюються в причетності до зв'язків з Асланом Дикаєвим. Зараз ми з’ясовуємо джерела придбання такої кількості зброї й мету її використання", - додала керівник прес-центру кримського головкому МВС.

Із приводу розшуку ще одного учасника банди Дикаєва – Андрія Шемятенкова – міліція інформації не дає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування