Кастро-молодший дав Януковичу найвищу нагороду Куби

Субота, 22 жовтня 2011, 08:39

Президент Віктор Янукович отримав найвищу нагороду Республіки Куба - орден Хосе Марті.

Нагороду Януковичу в п’ятницю вручив голова Державної Ради Куби Рауль Кастро, повідомляє прес-служба президента.

Як було відзначено під час вручення ордену, високу нагороду Янукович отримав за особистий внесок у розвиток двосторонніх відносин наших країн, а також "на знак поваги та любові" Кубинського народу до Українського народу.

"Ця нагорода – запорука подальшої дружби між Україною і Кубою… Я глибоко вдячний Кубинському народові, керівництву держави за таку високу оцінку", - сказав Янукович.

Перед врученням нагороди у Гавані в Будинку Державної Ради Куби пройшла зустріч Януковича та Рауля Кастро у вузькому колі.

Український президент подякував кубинській стороні за допомогу в оздоровленні українських дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС (за програмою "Діти Чорнобиля" у ЛОЦ "Тарара" з 1990 року курс лікування та оздоровлення пройшли понад 24 тисяч дітей).

Янукович також побажав кубинському народу подолати труднощі, які зараз стоять перед їхньою країною.

"Переконаний: останні події, які відбуваються на Кубі, свідчать про те, що керівництво держави налаштоване на рішучі дії, на модернізацію країни заради покращення життя людей", - вважає він.

"Те, що я сьогодні почув під час зустрічі з Раулем Кастро – це слова досвідченої мудрої людини, яка дбає про майбутнє своєї країни і бачить шлях її подальшого розвитку та прогресу", - підкреслив президент.

У рамках державного візиту до Куби Янукович поклав квіти до Меморіалу Хосе Марті на центральному майдані Гавани - площі Революції.

Він також відвідав Музей Хосе Марті та зробив запис у Книзі почесних гостей Меморіалу.

Хосе Марті - поет та публіцист, один з організаторів визвольної боротьби за незалежність Куби проти колонізаторів наприкінці XIX століття. У травні 1895 року загинув у боях з іспанськими військами під час визвольного повстання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування