Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В НУНС вірять у новий Майдан

Неділя, 23 жовтня 2011, 10:48

Від долі Юлії Тимошенко залежить і саміт Україна – ЄС, і доля майбутніх виборів, а, можливо, і новий Майдан.

Таку думку висловив у суботу в ефірі Радіо Свобода народний депутат, заступник голови фракції НУНС Тарас Стецьків.

"Якщо не розв’язується питання з Тимошенко, при тому, що я не належу до фан-клубу Юлії Володимирівни, вирішальною мірою залежить, чи будуть у цій країні вибори, чи буде призначення. А, можливо, буде щось те, що дехто називає Майданом, а дехто називає іншими словами", – сказав Стецьків.

"Може виникнути ситуація 2004 року, коли суспільство відреагує на брутальне намагання влади не допустити опозицію до парламентської трибуни", – додав він.

За його словами, якщо колишня прем’єр-міністр вийде на волю, то саміт Україна – ЄС відбудеться, "а якщо не вийде, то сумніваюся".

Європа не піде на поступки, заявив Стецьків. "Європі 28-й, 29-й чи 35-й член не критичний", на відміну від України, для якої відносини з ЄС визначально важливі, наголосив він.

"Європа з цього принципу не зійде. Політична і кримінальна відповідальність є різні речі", – вважає народний депутат.

Він також вважає, що в президента Віктора Януковича зараз "дуже складна ситуація".

"Янукович, напевно, так, як він малював собі зовнішню політику, хотів отримати три в одному: він хотів, щоб Тимошенко сиділа в тюрмі, щоб Захід йому дав угоду про асоціацію, а Росія дала дешевий газ. А три в одному не виходить. І ключ у питанні – буде сидіти Тимошенко чи не буде", – наголосив Стецьків.

Крім того, він скептично оцінив перспективи законопроекту народного депутата Юрія Ключковського про вибори до парламенту за відкритими регіональними списками, співавтором якого є він сам. На його думку, владні нині в Україні сили не зацікавлені в ньому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування