Львівська облрада вимагає від Януковича декриміналізувати статтю Тимошенко

Неділя, 23 жовтня 2011, 12:23

Депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до президента Віктора Януковича з вимогою декриміналізувати 365 статтю Кримінального кодексу.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської обласної ради.

"Президент Янукович, у чиїх руках зосереджена вся повнота влади, має змусити підконтрольну йому більшість у Верховній Раді проголосувати за декриміналізацію 365 статті Кримінального кодексу України й того ж дня підписати відповідний закон, аби він негайно набрав чинності", - йдеться у зверненні.

Львівські депутати вважають, що якщо 365 стаття залишиться в Кримінальному кодексі, то Україна "стане Білоруссю №2" і "опиниться на задвірках європейської цивілізації".

Депутати вимагають від президента декриміналізувати 365 статтю КК та випустити на волю усіх політичних в`язнів.

Водночас вони застерігають, що, "спекулюючи можливим звільненням Тимошенко, у парламенті протягують закон, який звільнить від кримінальної відповідальності контрабандистів, фінансових махінаторів та тих, що провадять незаконну господарську діяльність".

Як відомо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до семи років ув’язнення за перевищення службових повноважень (стаття 365 ККУ) під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування